CONTAINER VACATION HOUSE

The aim of the competition was to design a Container Vacation House overlooking the Bondi Beach waterfront in Sydney using used freight containers. Research and investigation of various combination possibilities for feight container units was necessary.
The site location offers a great interface on a higher spot between the open ocean and the bondi beach. The design strategy was easily described by this dualistic character of the site itself: The freight containers are arranged in such a way that they offer a maximum of vista points without abandoning the comfort of a private house.
The various functions of the vacation house are distributed among the container modules in such a way that each of them has its appropriate orientation to the site and the view. The living space together with its accompanying components make up the central communication space which is aligned with the entrance. In contrary to that the three guest rooms located on both levels offer refuge to the guests by facing solely to either the open ocean or bondi beach.