platz architecture + design

platz architecture + design

DİLOVASI OSB HEAD OFFICES

We were invited to take part in an architectural competition for the possible relocation of the management premises of the Dilovası Organized Industrial Zone. Alongside the management offices the total space (6.500 sqm) requirement comprised of additional public spaces, such as rentable retail areas, a restaurant, fitness center and a conference hall for 450 visitors.

The proposed concept was to create an elevated ground level around a central patio with stairs, a circulation node which would interconnect various public functions on both entrance and ground levels, the retail area with its public parking area being closest to the industrial avenue. The lobby of the offices is directly attached to the patio. It which makes up a second circulation node connecting all the internal spaces, such as the dining hall and the shared meeting rooms with the management offices.

  • Date

    2015

  • Competition

    DOSB

  • Location

    Dilovası, Gebze, Turkey